Fysische versus chemische zonbescherming

Gepubliceerd op 19 mei 2023 om 08:38

Fysische versus chemische zonbescherming

 

In de zomer wordt mensen vaak aangeraden zonnebrandcrème met een SPF van minstens 30 te gebruiken. Bij MARIA ÅKERBERG krijgen we dan de vraag waarom de hoogste SPF die wij bieden 20 is. De verklaring is eenvoudig. In de meeste zonneproducten die tegenwoordig op de markt zijn, worden chemische zonnefilters gebruikt. Deze zonnefilters dringen in de huid en veroorzaken een chemische reactie wanneer ze worden opgenomen. Dit kan hormoonverstorend werken in je lichaam. Onze zonnefilters werken anders. Wij gebruiken de fysische zonnefilter Titaandioxide. Die wordt niet door de huid opgenomen, maar blijft op het huidoppervlak liggen en weerkaatst de schadelijke straling van de zon.

Omdat ons zonnefilter op het huidoppervlak blijft liggen, kun je de bescherming verhogen door meerdere keren te smeren. Dat betekent dat je desgewenst een zonnebrandcrème kunt creëren die een hogere bescherming heeft dan 20. Beschouw het als een opbouwbare bescherming.

Dat lukt niet met een zonnebrandcrème die door de huid wordt opgenomen. Voor een hogere chemische bescherming, moet je een product kopen met een hogere SPF. Met dat alles in gedachten zien wij dus geen reden om een zonbescherming aan te bieden met een hogere SPF dan 20, omdat dat kan worden bereikt met de producten die wij al in ons assortiment hebben.

Titaandioxide is door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) verboden in levensmiddelen, maar wordt nog steeds beschouwd als de veiligste zonbescherming voor mens en milieu.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.