Melkzuur (AHA) in huidverzorging – wat, hoe en waarom?

Gepubliceerd op 23 augustus 2023 om 16:19

Melkzuur (AHA) in huidverzorging – wat, hoe en waarom?

 

Er zijn verschillende soorten melkzuur. Het melkzuur dat wij gebruiken in onze producten wordt geproduceerd door middel van de eeuwenoude methode van het fermenteren. Fermentatie, verzuren of gisten houdt in dat micro-organismen, bacteriën en gisten zonder luchttoevoer op voedsel kunnen inwerken.

Fermenteren werd van oudsher niet alleen gebruikt om voedsel te kunnen conserveren, maar ook om het gezonder te maken. Gefermenteerd voedsel is gezonder omdat de gefermenteerde micro-organismen veel schadelijke stoffen uit ons eten verwijderen en nieuwe, gezonde stoffen produceren. Een klassiek voorbeeld hiervan is het traditionele, langzame gistproces wanneer je zuurdesembrood bakt.

Ons Melkzuur (Lactic Acid) ontstaat bij het fermenteren van Suikerbieten. Het melkzuur dat hierbij vrijkomt gebruiken wij daarna in onze crèmes en lotions vanwege de vochtbindende werking en het versterkende effect op de antioxidanten. Het is bovendien onderdeel van het zelfconserverende systeem van onze producten.

En dat is nog niet alles, melkzuur helpt ook bij het oplichten van pigmentvlekken en in combinatie met onze andere ingrediënten voedt melkzuur de goede bacteriën op onze huid. Daarom is het zo effectief bij verschillende huidaandoeningen.

Wil je ook een product met melkzuur gebruiken? Probeer dan eens AHA Cleansing Milk, Night Cream, AHA & Jojoba Peeling, Scalp Scrub Intensive of Foot Cream. Melkzuur staat als Lactic Acid aangeduid op de ingrediëntenlijst van onze producten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.